ХРИСТО ИВАНОВ: ДБ СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ КАТО АГЕНТ НА ПРОМЯНАТА

Автор: 5 GmediA 15:10, 4 ноември 2019
Източник: Снимка: БНР

„Демократична България“ успя в национален план да превърне резултатите си от европейските избори в представителство в местната власт. Минахме в следващо агрегатно политическо състояние. Това е една добра основа за подготовката ни за парламентарните избори като агент на промяната. Разтваряме ветрило“. Това каза пред БНР Христо Иванов, съпредседател на ДБ.

В предаването „12+3“ той подчерта, че занапред ДБ ще показва способност не просто да дефинира проблеми, а да налага и да прокарва решения: „Планираме да бъдем активни в лансирането на приоритетите, лансирани в нашата кампания. Ще бъдем активни в поредица от теми – борбата с корупцията, реформирането на начина на управление на общински фирми и дружества, въвеждането на реална децентрализация“.

Иванов допълни, че ДБ остава в позиция на опозиция на модела на управление в България: „Но и искаме да покажем капацитет за прилагане на управленски решения… Намираме се в особена ситуация, в която хората разбират, че не може да се продължава така, но не се оформя консенсус как да се случи тази промяна. Проблемът е много по-голям, отколкото просто въпрос за един или друг кандидат“.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%