“ДАНАС”: РЕЖИМЪТ ДОКАРА 150 АВТОБУСА ЗА ОТКРИВАНЕТО НА КОРИДОР №10

Автор: 5 GmediA 12:07, 10 ноември 2019
Източник: БГНЕС

Над 150 автобуса с хора бяха докарани от режима на Александър Вучич на официалното откриване на новоизградения участък от автомагистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия. На церемонията вчера присъства и българският премиер Бойко Борисов, съобщава белградското издание “Данас”. Трасето е част от Общоевропейския транспортен коридор №10.

“Вучич и Борисов бяха “поздравени” от няколко хиляди граждани, които организирано бяха докарани с автобуси от 15-на транспортни фирми от Ниш, Лесковац, Белград, Пирот, Бяла Паланка, Враня, Алексинац, Лебан, Пожаревац, Сурдулица и други градове на страната. Журналистите преброиха около 150 автобуса”, пише изданието и уточнява: Сред присъстващите имаше служители на общинската администрация и общински компании, институции от Ниш и други градове на Сърбия. В един момент пристигна и духов оркестър, който “доведе” председателя на Общинския съвет в Ниш Пантелей Братимир Василевич. Заедно с него пристигнаха и служители от общинската администрация за градски транспорт Ненад Станкович, които са служители в управляващата партия на президента Вучич – Сръбската прогресивна партия.

“Въпреки голяма суматоха и “веселба” журналистите, операторите и фоторепортерите бяха държани под контрол. Те нямаха възможност да се доближат до сцената, където говореха Вучич и Борисов. Те нямаха възможност и да се движат свободно. Те бяха зад работниците, които са участвали в изграждането на Коридор №10, и бяха застанали в първите редици. Според тях “охраната им е заповядала да не помръдват от местата си”. Както винаги Вучич бе посрещнат с възгласи – “Ацо Сърбине”, съобщава още “Данас”.

С пускането в експлоатация на трасето от българската граница до Ниш или на т.нар. „източно разклонение” приключи изграждането на целия участък на транспортния коридор № 10 през територията на Сърбия.

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ?
Не
23 гласували / 95.83%
Да, ако съм изкарал коронавирус
1 гласували / 4.17%
Вече работих/работя като доброволец в такова отделение
0 гласували / 0%