ОБВИНИТЕЛ НОМЕР 1 РАЗПОРЕДИ ДА ВЪРНАТ ОРЪЖИЯТА НА ДРУЖЕСТВО "ТРИАДИЦА", АКО НЕ СА В РАЗРЕЗ СЪС ЗАКОНА

Автор: 5 GmediA 13:29, 11 ноември 2019
Източник: Снимка: Трафик нюз

Днес се проведе среща при главния прокуор Сотир Цацаров, на която присъстваха заместник-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и ръководството на Национално дружество „Традиция“.

Срещата бе по искане на ръководството на дружеството и е по повод на действия на МВР – ГДБОП, които иззеха оръжията, с които от организацията правеха възстановки на исторически събития в цялата страна.

"Проведохме тази среща след отправен сигнал от ръководството на дружеството и да покажем съвсем ясно, че нашите институции считат дружество “Традиция” за патриотична организация, чиято дейност заслужава само подкрепа. Бяха набелязани и конкретни мерки, които са свързани с това иззетите оръжия да бъдат незабавно подложени на експертни действия и ако се окаже, че те не нарушават закона, незабавно да бъдат върнати на членовете на дружеството", каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че са били изискани допълнителни материали и информация от МВР за иззетите оръжия. "Действията на МВР са засегнали не само доброто име на НД „Традиция“, но и на много негови членове, които са подложени на извършени претърсвания и изземвания на оръжия от техни колекции и т. н.”, обясни Цацаров.

„Пак казвам, тази операция не е насочена към дружество „Традиция“, а е насочена към проверка на конкретни сигнали. Част от лицата, които са били проверявани, наистина са от управителния съвет на „Традиция“, но към момента при голяма част от сигналите не са констатирани никакви нарушения, при част от тях са иззети оръжия, които вече има назначени експертизи, които да кажат дали те попадат в обхвата на изчезнали от музейни сбирки или такива, които подлежат на контрол от закона, но се съхраняват неправомерно“, каза на свой ред министър Младен Маринов.

Огнян Маринов, който е представител на НД „Традиция“ посочи, че изпитва огромно удовлетворение след този разговор.

Последни новини

Общо гласували: 50

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
50 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Нямам отношение
0 гласували / 0%