СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА КАРИЕРА В САЩ, РАБОТИ ЗА БРАТЯ КАМИОНДЖИИ В ЧИКАГО

Автор: Соня Колтуклиева 13:42, 11 ноември 2019

Топжурналистката Соня Колтуклиева написа във Фейсбук: 

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ - ПРИ КОГО РАБОТИ В САЩ?

В неделя сутринта Цветан Цветанов дал интервю по БТВ, съобщиха ми приятелки. В един момент той казал:”И в Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най-успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания."
Жени Марчева, обаче, не се сетила да го попита кои са тези двама българи.

За просветените не е трудно да се досетят - братята Вълневи.
Това е забележително кариерно израстване за бившия #2 в ГЕРБ; бивш вицепремиер, вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ!

Братята Павел и Румен Вълневи от Доспат са забогатели в САЩ, започвайки като шофьори преди 12 години и стигайки до транспортна фирма и логистичен център, оценявани на 250 млн долара, според собствените им думи.

В София братя Вълневи дойдоха като собственици на телевизия БиАйТи. През 2017-18 г. телевизията, в която силните фигури бяха Сашо Диков, Люба Кулезич и Кармелита Тонева, стигна до 4-то място по гледаемост и 1-во място по свобода на изразяването. БиАйТи стана интересна, търсена, влиятелна, опасна... И ненадейно, в началото на февруари 2018 г. , телевизията беше продадена на някакъв бутафорен продуцент и закрита. Спирането й се извърши брутално и скандално.
Година и половина по-късно стана ясно, че стратегическият център на Цветан Цветанов, отстранен от всички постове в ГЕРБ заради “АпартаментГейт”, се помещава на ул.”8 декември” 13 - там, където беше БиАйТи.

Дали всесилният през 2018 г. Цветан Цветанов има нещо общо със закриването на БиАйТи? Най-вероятно - да. Делян Пеевски беше недоволен от телевизията, Сотир Цацаров - също. Цветанов гравитира към тази група от времето, когато бяха отменени всичките му присъди.

Възможно е Цветан Цветанов да използва компанията на братя Вълневи в Чикаго за легитимиране на честите си пътувания до САЩ.

Снимки: ФБ профил на Павел Вълнев.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%