ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: НЯМА ДА ДОПУСНА БЕЗПРИНЦИПНИ ДОГОВОРКИ И ТЕСНИ ПАРТИЙНИ СМЕТКИ

Автор: 5 GmediA 09:03, 13 ноември 2019

"Изборите бяха много тежки. По време на кампанията стана ясно, че г-жа Манолова има съвсем различна битка, съвсем различни цели. Тя ясно заяви своята позиция, още повече води непрекъснато битки на национално ниво и в момента продължава, но това е нейна тактика и стратегия, нейна работа. За мен са важни проектите за София", това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на софиянци, че не са допуснали градът да бъде използван за други цели, за трамплин за лични политически амбиции и да не бъде тласнат към експерименти и хаос.

Фандъкова обяви, че е започнала работа по промяната в структурата на управление на Столична община. "Разделям транспорта - на сектор Строителство и сектор Транспорт. Освен това ще създадем сектор Дигитализация на процесите в града. Досегашният изпълнителен директор на общинската дирекция за инвестиции Влади Данаилов ще я управлява", обясни тя.

Кметът на София каза, че още преди насрочването на първата сесия на местния парламент е провела срещи с представителите на всички политически сили. "Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията. Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме градът в залог", категорична бе Йорданка Фандъкова.

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%