ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ПРОДЪЛЖАВАМЕ С УДАРНОТО СТРОИТЕЛСТВО НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ

Автор: 5 GmediA 12:29, 13 ноември 2019
Източник: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов присъства на церемонията по награждаване на победителите в ежегодния конкурс "Мистър и Мисис Икономика", организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

"За да помогнем на бизнеса, продължаваме с ударното строителство на големи инфраструктурни обекти. В България в момента се изграждат десетки заводи. Дуалното обучение все повече се развива и благодаря на всички бизнесмени, които издържат тези паралелки. Данъците остават същите и през следващата година", каза министър-председателят.

Той подчерта, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес и благодари на деловите среди, че дават възможност икономиката да продължава да расте и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа.

“Благодаря на всички вас, които със своите умения, воля, предприемчивост давате възможност икономиката да продължава да расте. В много държави, когато се прави статистиката, се започва от базови стойности, много лесно се проследява развитието на една държава и можете да видите кога е бил застоят на България. До 90-те години с Унгария сме били почти равни, но през следващите 15 години те дърпат нагоре. Сега ги догонваме”, подчерта Борисов.

Премиерът обърна внимание на данните, изнесени от Международния валутен фонд, според които „няма такава задлъжнялост в историята на света“. Борисов подчерта, че глобалните задължения се изчисляват на стотици трилиони долари.

България обаче продължава активно да инвестира в редица проекти, включително инфраструктурни. Той обърна внимание на магистралите и енергийните проекти, които дълго време са били неглижирани и в застой, въпреки че са основополагащи за развитието на икономиката. макар инвестициите у нас да се равняват на милиарди левове, бюджетът продължава да е на излишък, припомни мин.-председателят.

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%