ПРЕЗИДЕНТЪТ: ФИРМИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЗАЩИТА НА СОБСТВЕНОСТТА И ДОВЕРИЕ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО. "ЗОРА" С НАГРАДАТА "ЗЛАТНА МАРТЕНИЦА"

Автор: 5Gmedia , 09:40, 7 март 2019

За 25-та поредна година сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи наградите “Златна мартеница” снощи на бляскава церемония в Гранд Хотел София, в присъствието на президента Румен Радев, и на държавен, политически и бизнес елит.

Наградата е учредена от Съюз “Произведено в България”, за да подпомогне утвърждаването на българските производства и услуги и повишаването на тяхната конкурентоспособност у нас и на международния пазар.

"Непостоянното и неустойчиво законодателство нанася най-голям удар именно на малкия и среден бизнес. Необходими са еднакви критерии и условия за достъп до обществени поръчки и за големия, и за малкия бизнес, които да гарантират лоялна конкуренция на нашия пазар". Това заяви президентът по време на церемонията.
Румен Радев посочи още, че са нужни повече стимули за малкия и среден бизнес в България, който е иновативен, гарантира повече младежка заетост и работи с науката и образованието за по-висока добавена стойност. „Това означава гаранция от държавата за защита на собствеността и възвръщане на доверието в правораздавателната система“.

Необходима е държавна политика в областта на икономиката и българското производство. Защото без производство и икономика, друго нищо няма да можем да направим. Резултатът от ръста на икономиката трябва да отиде при хората - коментира пред бизнес елита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Голямата награда за компания, която успешно се е утвърдила на българския пазар получи веригата магазини за техника "Зора". "Златната мартеница" връчи лично президентът на България Румен Радев.

Йордан Цонев от ДПС също стана носител на наградата "Златна мартеница" - за политик, допринесъл за развитието на българския бизнес. Връчи му я Кънчо Стойчев от сдружение “Произведено в България”.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 39

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
20 гласували / 51.28%
Да
19 гласували / 48.72%
Не ме интересува
0 гласували / 0%