ПРЕМИЕРЪТ ЗА ЛАМБО: СБОГОМ! БЕШЕ ГОЛЯМ МЪЖ!

Автор: 5 GmediA 09:59, 27 ноември 2019

Премиерът Бойко Борисов пръв реагира във Фейсбук по повод смъртта на големия български актьор Стефан Данаилов. "Сбогом! Беше голям мъж!", написа Борисов.

 

Вежди Рашидов: "Със Стефан Данаилов си отива една епоха!" Това заяви от Париж, където е на посещение, председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. "Скърбя дълбоко за един голям талант, за един голям актьор и скъп мой приятел. Неговият въздух ще ми липсва много, но духом винаги ще сме заедно! Сбогом, Стефане!", допълни Рашидов, цитиран от Комисията по курурата и медиите в 44-тото Народно събрание.

Радосвета Бочукова: Денят започна с лоша новина.
Починал е Стефан Данаилов. Голям актьор и най-вече голям Човек. Животът ми подари възможността да контактувам с него многократно.
Не съм срещала толкова озарен от добросърдечие Човек. Човек с широка кройка. Готов да помага и да се раздава. Такъв беше до края.
Това е последната снимка, която съм му правила, От последната ни среща. На 1 октомври тази година. Лекуваше се във Военния санаториум в Хисаря. И нещо във вида му подсказваше, че вече е решил да си тръгне...
Аплодисменти за тоя голям Актьор, за всичко, което остави след себе си. За неговата праволинейност. За всичко, което е. Беше....
Светли небесни пътища, Мастер.
Ще те помним единствено и само с добро.

Боил Банов: „Осиротяха цветовете и зимата е някакси безкрайна... Сбогом, Мастъре!“ Това написа във страницата си във Фейсбук министърът на културата Боил Банов.


MasterClass, Facebook: СТЕФАН ДАНАИЛОВ IN MEMORIAM

В театъра и киното той завинаги е Майор Деянов, Борис I, Иван Кондарев, Дон Жуан, Бойчо Огнянов, Хамлет, Шейлок, Дантон, Дон Кихот, Тригорин, Дулитъл, Абел Знорко, Джейк, Фердинанд, Бирон, Синебирски, Княз Алесандро Медичи, Михаил Деветаков, Алберт Коен, Сава Попович, Кръстникът, арх. Иван Цолов, Великов – Слънцето, Дантон Тахов – „Тахана“, Ювиги хан, капитан Васил Алтънов, Панчо, Манол Салабашев – „Лебеда“, Пантер, Тома, Веселин – Веско... И с безбрежния си талант и всеотдайна обич, радващ се на любовта на хиляди българи, Стефан Данаилов е и ще продължава да бъде най-значимата фигура на българската сцена и екран.

Но и проф. Стефан Данаилов е щастлив да бъде Мастера за нас, неговите студенти в Националната академия за театрално и филмово изкуство. И никога няма да има друг актьор, преподавател и човек, който да го замени в сърцата ни, в сърцата на публиката и десетките млади хора, които улови за ръка като баща, вдъхнови и поведе из очарованието на Мелпомена.

МАСТЕР, ОБИЧАМЕ ТЕ!

Борис Бонев: Изказвам своите искрени съболезнования на близките и приятелите на големия български актьор Стефан Данаилов. Една от най-ярките звезди на българското кино и култура изгасна днес, но паметта за таланта и страхотните му роли ще продължат да живеят! Да почива в мир!

Никол Данева: ПОКЛОН! Няма да бъде разлюбен, няма да умре в сърцата ни...
Поклон пред паметта на великия актьор и човек Стефан Данаилов!
".... И колко е страшно да бъдеш разлюбен
На четиридесет години
Без болка, без мъки, без сълзи,
раздялата не носи свобода,
и мисля си че не умирам,
и мисля си че не умирам,
и мисля си че не умирам.
Без болка, без мъки, без сълзи,
раздялата не носи свобода.
И мисля си че не умирам,
и мисля си че не умирам,
и мисля си че не умирам."

OffNews: "Ако падна духом, по-добре да си вървя", това каза Стефан Данаилов в последното си интервю, а днес си тръгна. Дали към любимата Мария, или към любимото море...Именно на морето се случи инцидентът, дал началото на края, който Ламбо бореше с нечовешки усилия и воля.

Народен театър “Иван Вазов”: СТЕФАН ДАНАИЛОВ ни напусна тази сутрин ... Думите ги няма, за да изразим мъката от тази загуба...
Българският театър, кино, култура вече не са същите.
Светъл път, СТЕФАНЕ, приятелю!
Почивай в мир!

Зоя Тодорова: На всички български партии по пожелавам да имат такъв морален стожер, какъвто беше Стефан Данаилов в БСП.
Поклон!

Валери Тодоров: Отиде си Стефан Данаилов. Всъщност такива хора не си отиват, не ни напускат. Губим ги ние. Губим общуването с тях, губим таланта им. Освен таланта на голям артист, Ламбо имаше душата на голям човек. Той просто беше Голям. Забележим. Забележителен. Той никога на изневери на себе си.
Звезда отива при звездите. Прощавай. Светъл ти път.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%