БЪЛГАРИЯ СЕ СБОГУВА С ЛЕГЕНДАТА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО СТЕФАН ДАНАИЛОВ

Автор: 5 GmediA 07:48, 2 декември 2019
Източник: Снимки: Ани Петрова/БНР

Днес България си казва последно сбогом с легендата на българското кино Стефан Данаилов. Поклонението пред големия български актьор започна в 11 ч. в сградата на Народния театър "Иван Вазов". 

Снимки: БНР

 

Ламбо почина на 27 ноември, дни преди да навърши 77 години.

Той беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, след като бе приет по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите дробове.

***

Нека в този ден си спомним някои от най-култовите реплики на обичания актьор:

"На доктор всичко се показва, а на съпруг нищо не се казва. И на инструктор не се отказва" - от филма "Дами канят" (1980 г.)

"Ау, ти знаеш ли, че имаш страшни очи" - от филма "Дами канят" (1980 г.)

"В живота винаги ще има някой, който ще иска да те смачка, но много повече хора ще срещнеш, които ще ти подадат ръка. Запомни от мен - всички сме грешни, но достойните хора ходят изправени" - "Романът на моя живот".

"Така се случи, че поради различни обстоятелства нямах възможност да отгледам свои деца. Но пък се посветих на студентите. С тях винаги съм бил безцеремонно честен. И те го знаят. Моите деца, моята надежда"- "Романът на моя живот".
Но ето какво казва за мъжа и жената:

"Мъжът е лабилно същество. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да, в него е семката, но родът, плодът е там, на друго място. Затова жената е по-силната. Тя е тази, която решава. Една жена може да даде много на един мъж, може и да го срине. И не само в поезията, това е реалността" - "Романът на моя живот"

"Женското тяло е хубаво нещо. Зависи на кого е и какво има вътре. Може да е изящно и фино, но празно и тогава е по-добре да си гледаш някоя скулптура" - "Романът на моя живот"

„Страх ме е от смъртта! Не го крия. Аз съм егоист и не мога да си представя света без мен“ – „Романът на моя живот”.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПРЕКАРАТЕ ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА?
На родното Черноморие
1 гласували / 50%
Няма да почивам това лято
1 гласували / 50%
На море в чужбина
0 гласували / 0%