40 ЖИВИ КОЛЕДНИ ЕЛХИ ГРЕЙНАХА ПРЕД НДК

Автор: 5 GmediA 18:01, 2 декември 2019
Източник: 5GMedia

Кметът на София Йорданка Фандъкова снощи запали Коледното дърво на София пред НДК. Заедно с него грейнаха и 40 украсени живи Елхи на таланта, които са част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“, в партньорство със Столичната община.

Бляскавите елхички ще красят пространството пред НДК до 15-ти януари 2020 г. , а след свалянето на украсата им ще бъдат дарени на общината и засадени. Така ще се сложи началото на нова Гора на таланта, обясниха от фондацията.

От вчера започна и кампанията на Столичната община „Да украсим София за Коледа” за външна празнична украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на града. Най-късно до 15 януари 2020 г., вкл. всеки може да изпрати до 3 снимки с украса на e-mail: ukrasi_sofia@mail.bg, като посочи трите имена на участника или организацията, адрес на украсения обект и координати за връзка.

Във фейсбук страницата „Да украсим София за Коледа” ще бъдат публикувани снимките, кандидатствали в кампанията. Трима от авторите (собствениците) на украсата, събрала най-много харесвания, ще получат парични награди: Първа награда – 1200 лева; Втора награда – 600 лева; Трета награда – 300 лева.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%