СИМЕОН НАЙДЕНОВ ПРЕДЛАГА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЧАСОВЕ ПО АНТИКОРУПЦИЯ В УЧИЛИЩЕ

Автор: 5 GmediA 11:41, 3 декември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Антикорупционната култура на хората трябва да залегне в програмата на училищата и университетите, това заяви кандидатът на "Воля" Симеон Найденов за шеф на КПКОНПИ по време на представянето на концепцията си в парламента, предаде БГНЕС.

Найденов обяви, че кадровата обезпеченост към момента не е достатъчна и следва да се увеличи съставът на дирекциите като се подберат нови качествени хора, които да имат нужните познания и желание да работят срещу корупцията. „Всички тези нови кадри да преминат проверка за почтеност, ще предложа и по-адекватно заплащане за тази важна и отговорна работа”, каза Найденов.

Той говори и за разширения на сградния фонд на КПКОНПИ.

„Ще бъдат преразгледани изискванията за попълване на данъчните декларации за имуществени интереси, тъй като считам, че настоящите са малко усложнени и не всички лица, които към момента попълват декларации трябва да го правят това”, заяви още той.

Кандидатът за председател на КПКОНПИ посочи, че е бил и от двете страни на бариерата – и като обвинител, и като защитник. Според него този опит ще му бъде от полза, за да ръководи безкомпромисно комисията.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%