БСП: С ДЕНИЦА САЧЕВА СЕ ВРЪЩА И ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА

Автор: 5 GmediA 12:03, 3 декември 2019

Деница Сачева е предложението на министър-председателя Бойко Борисов за социален министър на мястото на досегашния министър Бисер Петков. Днес парламентът гласува рокадите в кабинета.

"Поредната рокада във властта е симптом за блокаж за управленски системи, а с Деница Сачева джендър идеологията отново се връща на политическото поле", това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП За България" Драгомир Стойнев по време на дебатите по рокадите в кабинета, предаде Фокус.

Подумите му  , която според БСП е "разбита система за социално подпомагане, огромни социални неравенства, милион и половина пенсии под прага на бедността и провалът на деинституционализацията".

Стигнахме дотам, че започнахме да превеждаме и "Под игото". Тук ще изберем иминистър, за когото не е имало турско робство, а османско присъствие. Т.е. вие сте съгласни с подобна характеристика, уважаеми патриоти. Ако този пост не бъде приет, правителството е нормално да падне, подчерта социалистът.

"Бисер Петков бе едно от най-диалогочните лица на ГЕРБ- Беше по-диалогичен с хората, отколкото с факторите в системата. Това беше неговата системна грешка", обърна внимание Стойнев. Според него кариерата на Деница Сачева е белязана с някои скандали, свързани с така наречената джендър идеология. "Дали сега в качеството си на социален министър няма да продължи да го прави? Кой ще контролира това след като мнозинството в парламента няма характер и смелост? Джендър идеологията отново се възвръща на политическото поле", каза още Стойнев.

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%