НЕЗАВИСИМ ПРОКУРОР ЩЕ РАЗСЛЕДВА ОБВИНИТЕЛ №1 В ДЪРЖАВАТА?

Автор: 5 GmediA 12:55, 5 декември 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Независим прокурор ще разследва главния. Тази промяна в правосъдната система ще предложи правителството до дни, стана ясно от думите на Бойко Борисов в интервю за бТВ.

Мярката e включена в препоръки на Венецианската комисия, които трябва да бъдат обявени до края на седмицата.

Премиерът Бойко Борисов няма да изпрати представители на ГЕРБ, ако президентът инициира среща за промени в Конституцията. Но ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия за промени в правосъдната система.

Премиерът е готов да свика извънредно заседание през почивните дни, ако е нужно, за да станат факт. Има възможност независим прокурор да разследва главния, а обвинител номер едно да се отчита пред парламента.

„Когато президентът Радев направи своя партия и печели властта и може да прави каквито иска промени. Сега да върви в тона на БСП, няма да се хвана на тази въдица. Тримата големи да ги викат и само главният прокурор да бъде изслушван”, каза премиерът.

Борисов отхвърли и твърденията, че Антикорупционната комисия и прокуратурата ще бъдат оглавени от хора със сходно мислене.

„Сотир Цацаров е много начетен. И в диспут с всеки един от своите опоненти той ще го победи. Гешев е повече човек израснал в оперативната работа. Той е много по-добър в оперативната дейност и аз съм убеден, че той ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС, защото е с по-оперативно мислене”, каза Борисов.

Аз подкрепих най-много Лозан Панов навремето. Питайте го него. Най-много го подкрепих. Той нямаше да стане съдия, ако аз не го бях подкрепил - с парламентарните си групи, с начина, по който се избират във ВСС, с излъчените от нас представители. Христо Иванов ни беше министър тогава. И той идваше често при мен - господин Панов, твърди министър-председателят.

Той обяви, че братът на Гешев е личната охрана на президента Радев:

"Нали го кани. И се прегръщаха, и се целуваха в президентството. Нали брат му е личната му охрана, бе. Това не го ли знаете? То има пряка връзка. Интересувайте се. Защо го вика, прегръщаха се и така нататък".

Последни новини

Общо гласували: 50

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
50 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Нямам отношение
0 гласували / 0%