КОИ СА НАЙ-МОГЪЩИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА?

Автор: 5 GmediA 10:31, 16 декември 2019

Русия е поставена в челната тройка в списъка на "най-мощните държави в света", заедно със САЩ и Китай. Класацията е изготвена от американското списание USNews.
При съставянето на списъка са взети под внимание критерии като данни за БВП, населението, както и показателят за БВП на глава от населението.
На първо място са Съединените щати, следвани от Русия и Китай.

"Влизането на Руската федерация в трите най-могъщи страни в света в рейтинга на американското списание е съвсем естествено. Без нашата страна е невъзможно да се реши нито един въпрос в съвременния свят", заяви в понеделник член на международния комитет на Съвета на федерацията Олег Морозов.

"Това е много естествено. Силата на страната е не само икономиката. По отношение на военната сила ние сме световни лидери по много начини", каза той.

Според него без Русия „съвременният свят просто не съществува“. "Някой може да не харесва това. Но е така. И всички разбират това: както нашите партньори, така и нашите геополитически съперници", заключи Морозов.

Според журналистите от USNews, „най-мощните държави в света постоянно доминират заглавията на новините, оказват голямо влияние на политическата сцена и играят ключова роля при формирането на глобални икономически модели“.

Тагнато в: могъщи държави
Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
24 гласували / 64.86%
НЕ
13 гласували / 35.14%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%