НАЙ-ВИСОКО ПЛАТЕНИЯТ ШЕФ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОЛУЧАВА УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 57 МИЛИОНА ПАУНДА ОТ BET 365

Автор: 5 GmediA 11:35, 19 декември 2019
Източник: PA

Най-високо платеният шеф във Великобритания запази мястото си в челото на класацията, след като през отминалата година е събрала 57 милиона паунда от увеличения на възнаграждението. Дениз Коутс, главният изпълнителен директор на Bet365, е получила основна заплата от близо 277 милиона британски лири през финансовата година, приключила през март 2019 г.

Това с лекота я прави най-високо платеният шеф в страната, а освен заплатата си тя е получила и около 45 милиона паунда от дивиденти като основен акционер.

52-годишната г-жа Коутс основа основа компанията за хазартни игри в началото на миналото десетилетие, след като откри потенциала на интернет залаганията да революционизират индустрията.

Според Forbes тя притежава около половината от акциите на компанията, което я нарежда на 244-то място в списъка на милиардерите в света, с нетна стойност 12,2 милиарда долара (9,3 милиарда паунда).

Клиентите на компанията са заложили 64,5 милиарда паунда през финансовата година, коете е увеличение с почти една четвърт спрямо предходната година, показват сметките на Bet365. Оборотът достигна близо 3 милиарда британски лири, а компанията реализира 800 милиона паунда печалба преди данъци.

Компанията обяви, че са похарчили повече за реклама, тъй като са се опитали да привлекат залагащите с оферти, свързани със Световното първенство през 2018 г. Компанията чувствително разшири щата си през периода, като добави повече от 600 нови служители, с което броят на наетите достигна 4646, се казва в съобщението.

В това число попадат и заетите във футболния клуб Стоук Сити, който реализира  загуба от 8,7 милиона британски лири през годината, след като изпадна от Висшата лига.

Общите разходи за персонал възлизат на 711,2 милиона британски лири.

Г-жа Коутс използва годишния доклад на компанията, за да подчертае своята благотворителна дейност. Миналата година тя дари 85 милиона британски лири от компанията си на фондацията на нейно име, което е увеличение с 10 милиона паунда спрямо 75 милиона паунда в предходната година.

Последни новини

Общо гласували: 33

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
18 гласували / 54.55%
Не
15 гласували / 45.45%
Не ме интересува
0 гласували / 0%