САМОЛЕТ СЪС 157 ДУШИ НА БОРДА СЕ РАЗБИ НА ПЪТ ЗА КЕНИЯ. НЯМА ОЦЕЛЕЛИ!

Автор: 5Gmedia , 11:03, 10 март 2019

Самолет Боинг 737, на етиопските авиолинии,  се е разбил тази сутрин на път от Адис Абеба за кенийската столица Найроби.

На борда е имало 149 пътници и 8 души екипаж. Няма оцелели от катастрофата. По информация на българското посолство в Адис Абеба към 13:30 ч. българско време няма данни за загинали български граждани на борда на катастрофиралия самолет.

Самолетът, собственост на "Ethiopian Airlines", е бил съвсем нов, доставен на компанията през ноември. Машината е летяла във въздуха само 6 минути преди инцидента. Според очевидци, при удара със земята, самолетът се е взривил и избухнал в пламъци. На борда е имало пътници от 33 държави.

На летището в Найроби, където трябваше да кацне Боингът, се събират роднини на пътниците в очакване на повече информация. Авиокомпанията е открила и гореща линия. Междувременно от компанията „Боинг“ обявиха, че следят отблизо информацията за трагичния инцидент.

амолетът на “Ethiopian Airlines” който се разби близо до етиопската столица Адис Абеба, е бил видян от очевидци в момента на удара. Те разказват пред Би Би Си, че при сблъска със земята е имало експлозия и избухнал пожар. Както БЛИЦ съобщи, официално беше обявено, че няма оцелели от 157-те души, пътували на борда. На мястото са пристигнали спасителни екипи, издирващи останките. На борда на полет ЕТ302 са пътували хора от 33 националности. Това съобщи националната телевизия на Етиопия, позовавайки се на източник от авикомпанията. На летището в Найроби, където трябваше да кацне Боингът, вече се събират роднини на пътниците в очакване на повече информация. Авиокомпанията е открила и гореща линия. Междувременно от компанията „Боинг“ обявиха, че следят отблизо информацията за трагичния инцидент.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/tragediyata-e-plna-boingt-eksplodiral-i-izbukhnal-v-plamtsi-zhertvite-sa-ot-33-drzhavi_news661827.html
На борда на полет ЕТ302 са пътували хора от 33 националности. Това съобщи националната телевизия на Етиопия, позовавайки се на източник от авикомпанията. На летището в Найроби, където трябваше да кацне Боингът, вече се събират роднини на пътниците в очакване на повече информация. Авиокомпанията е открила и гореща линия. Междувременно от компанията „Боинг“ обявиха, че следят отблизо информацията за трагичния инцидент.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/tragediyata-e-plna-boingt-eksplodiral-i-izbukhnal-v-plamtsi-zhertvite-sa-ot-33-drzhavi_news661827.html

Причината за катастрофата се разследва. Според шведския сайт за проследяване на полетите в реално време Flightradar24 самолетът е имал "необичайна нестабилна вертикална скорост" след излитането. 

През 2010 година самолет на същата авиокомпания се взриви след излитане от Ливан. Тогава загинаха 83 пасажери и 7 души екипаж.

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиер-министъра на Федерална демократична република Етиопия Абий Ахмед .

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%