CES ПРЕДСТАВИ ПО-ЕВТИНИ СГЪВАЕМИ 5G ТЕЛЕФОНИ

Автор: 5 GmediA 09:04, 13 януари 2020

Ежегодното изложение за електроника на CES в Лас Вегас е фантастичен старт за най-вълнуващите, футуристични технологични компании. Но телефоните обикновено не са част от това уравнение.

Производителите на телефони са много по-склонни да запазят своите дизайни и мощни спецификации за Mobile World Congress , най-голямото мобилно шоу в света, което се провежда от 24 до 27 февруари в Барселона.

Но това не означава, че CES е лишен от мобилни телефони. Телефоните, които бяха представени на изложението намекват за важни тенденции, които ще видим през 2020 г., пише cnet.com.

Идват по-евтини сгъваеми телефони
Motorola Razr струва 1500 долара, Galaxy Fold е 2000 долара. А Huawei Mate X е 2400 долара. Сгъваемите телефони са всичко друго, но не и евтини.

Сгъваемите телефони са нововъзникваща категория, която разклаща иначе статичния свят на телефоните, като огъва дисплея наполовина. Високата цена на научноизследователската дейност и новите техники за производство правят тези ранни сгъваеми дизайни поне двойно по-скъпи от техните 4G колеги. "Привилегията" да притежавате авангардно устройство може също да допринесе за цената.

Но високата цена на тези първи сгъваеми устройства означава, че малко хора всъщност ще могат да си ги купят. Понижаването на цената ще означава и намаляване на някои от характеристиките на телефоните.

В CES TCL показаха работещ прототип на сгъваем телефон, който е проектиран да струва по-малко от Motorola Razr. Той разполага със 7,2-инчов дисплей и три задни камери и ще поддържа 5G мрежа.

Следващият сгъваем телефон на Samsung , за който се говори, че струва 850 долара , може да се нарече Galaxy Bloom .


Цените на 5G телефони вече спадат
5G телефоните не са толкова скъпи, колкото сгъваемите, но все пак струват повече, отколкото 4G със същите характеристики. Същото правило важи и за по-бързата 5G технология за данни.
А за превозвачите по-бързите скорости на данни могат да се превърнат в повече печалби, тъй като клиентите използват повече данни на човек.

За купувачите на телефони е хубаво да имат по-достъпни начини да постигнат 5G скорости. Ето и цени на някои от устройствата: TCL Pro 5G за под 500 долара , CoolPad Legacy за 400 долара и планът на Verizon за продажба на 20 5G телефони през 2020 г., включително някои, които струват под 600 долара . В сравнение с $ 1300 Galaxy Note 10 5G , това е доста добра сделка. Просто очаквайте компромиси във функциите.


Камерите продължават да са елемент на дизайна
Технологията на камерата винаги е била от съществено значение за телефоните, но дори външният вид и разположението на обективите предизвикват категорични мнения.

В Galaxy Note 10 Lite и Galaxy Lite S10 и двете камери имитират Google Pixel 4 . Някои наблюдатели на индустрията смятат, че Samsung върви по смелия път, за да противодейства на iPhone 11.
В противоположния край на спектъра телефонът OnePlus Concept One използва електрически ток, за да скрие или разкрие множеството камери на гърба на телефона си. Концепцията е да се направи телефонът да изглежда по-елегантен.


Игралните телефони продължават да създават своя ниша
Телефоните, насочени към геймърите, съставляват малък, но стабилен контингент от телефони. Данните от 5G имат огромно значение за играта, обещавайки далеч по-потапяща и сложна графика чрез вида визуализация в движение, което може да бъде постигнато чрез увеличеното предоставяне на данни от 5G.

Процесорите също започват да играят със Snapdragon 765G, чипсет от среден клас, създаден специално за геймърски телефони. И повече производители на телефони са настроени да приемат дисплеи със 120Hz честота на опресняване за по-плавни анимации.

Последни новини

Общо гласували: 335

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.42%
Не
12 гласували / 3.58%
Нямам отношение
0 гласували / 0%