BIG BEN НЯМА ДА ЗВЪНИ ЗА BREXIT, БИЛО МНОГО СКЪПО

Автор: 5 GmediA 09:27, 14 януари 2020
Източник: 5GMedia

Big Ben няма да звъни за Brexit, след като прогнозираните разходи стигнаха до половин милион британски лири, съобщи британският "Телеграф".

Въпросът беше обсъден на заседание на Комисията на Камарата на общините в понеделник сутринта, но той беше отхвърлен по финансови и логистични въпроси.

Писмо, подписано от 60 депутати, преди това призовава правителството да позволи символично да звъни 13-тонната камбана в 11 ч. на 31 януари, за да отбележи напускането на Обединеното кралство от ЕС.

На заседанието на комисията бе уточнено, че разходите са се повишили до 500 000 британски лири - от първоначалната оценка на 120 000 британски лири, а на строителите ще са необходими поне две седмици, за да завършат работата по кулата.

Междувременно, според The ​​Daily Telegraph, Борис Джонсън все по-настоятелно се опитва да намери начин да отпразнува „ основното постижение на кариерата си досега". Идеята за увеличаване на работния ден на баровете с един час, за да могат нощните птици да вдигат чашите си за Brexit, беше отхвърлена от помощник министър-председателя. Но по-рано официален представител на държавния глава увери, че властите скоро ще обявят плановете си за празнуване на "развода" между Лондон и Брюксел.

Тагнато в: брекзит , Биг Бен

Последни новини

Общо гласували: 40

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
20 гласували / 50%
Не
20 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%