ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИДЕНТИФИЦИРАНИ ТЕЛАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ВЗРИВА ВЪВ ВАРНА

Автор: 5 GmediA 15:01, 14 януари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Все още не е ясно кое е първичното - взривът или пожарът. Всичко е станало към четири часа сутринта. Няма очевидци, които да потвърдят какво се е случило. Това съобщиха от Варненската прокуратура по повод вчерашния взрив в жилищен блок в морската столица, при който загинаха двама души, предаде БНТ.

66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива, все още е в неизвестност и се издирва. Той е бивш полицай, уволнен дисциплинарно преди 25 години. Все още не е установена и самоличността на загиналите. Едното от телата е намерено във взривеното жилище, а другото - в съседен апартамент. Предполага се, че издирваният мъж е единият от загиналите.

От прокуратурата коментираха информацията, че Веселин Димитров е упражнявал домашно насилие върху жената, с която е живеел. Жената е в защитено жилище.

Неспокойна нощ преживяха хората, които трябваше да напуснат домовете си след взрива. От 36 апартамента във входа 6 са необитаеми. Едно семейство е настанено в общинско жилище. Останалите пренощуваха при близки и приятели.

След като отломките бъдат разчистени, експерти ще направят оглед за устойчивостта на сградата.

Тагнато в: взрив Варна

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
3 гласували / 75%
Да
1 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%