СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ВСЕКИ, КОЙТО СЕ Е ОБВЪРЗВАЛ С НИКОЛАЙ БАРЕКОВ, ГОРЧИВО Е СЪЖАЛЯВАЛ ЗА ТОВА

Автор: Соня Колтуклиева 16:22, 16 януари 2020
Източник: Снимка: ТВ7

Топ журналистката Соня Колтуклиева написа във социалната мрежа:

Приятели ми пишат днес на лични съобщения във Фейсбук гневни декларации и коментари по повод сигнала на Николай Бареков до прокуратурата за “незаконно финансиране” на телевизия Евроком.

Тъй като не приемам заигравките с истината за лична изгода, ще кажа открито:

- Уважавам смелостта на собствениците на Евроком да поддържат медия, в която се правят скандални и взривоопасни разкрития за корупция, непочтеност и лъжи.
Аз съм получавала нееднократно възможност да говоря в ефира на Евроком за неща, които другаде не са ми били позволявани. Оценявам това.

- За Николай Бареков. Много пъти съм писала за измислиците и интригите му; заведох срещу него дело за обида, но СРС го прекрати, заради евродепутатския му имунитет.
Не веднъж и дваж съм питала мажоритарния собственик на Евроком защо допуска от екрана на телевизията му Николай Бареков да изстрелва хули и помия срещу хора, които лично са го засегнали. Аз не съм била обиждана в предаването, но много хора бяха. Проблемът е, че така се замърсява ефира...Като типичен манипулатор Бареков маскираше личната си вендета като “разследвания” ( това стана масова практика през последните години, впрочем). Публичната саморазправа на Бареков с враговете му няма нищо общо със свободата на словото.

Собственикът на Евроком ми отговаряше: ЗАЩОТО СИ ПЛАЩА!

Спряха предаването на Бареков по Евроком и той започна война срещу телевизията.

Аз съм последният човек, който ще защитава прокуратурата; пословичен е нейният тормоз върху мен заради коментарите и публикациите ми.
Но в случая прокуратурата ще е длъжна да разгледа сигнал, подаден от гражданин. Това е по принцип.

- Не приемам да се сравнява Евроком с БиАйТи. Там братя Вълневи, Сашо Диков и Кармелита Тонева не допускаха фалшиви герои да водят предавания редом до смели и талантливи журналисти като Люба Кулезич. Просто в един момент политическият натиск върху братя Вълневи стана огромен, а пък близкият им приятел Цветан Цветанов ( който сега официално работи за тях) вероятно ги е убедил да взимат парите и да бягат...в Чикаго.

...Апропо, Слави Трифонов не придоби Евроком не заради нещо друго, а защото предложи много ниска сума, според разбиранията на собствениците за цената на телевизията им.

Телевизия Евроком беше третата по ред медия от получилите най-много пари от партиите за кампанията за евроизборите през 2019 г.. Но това не промени облика на телевизията като територия на свободното слово. Подчертавам го заради ахмаците, които свързват едното с другото - предизборните реклами с политиката на медията.

....Историята показва, че всеки, който се е обвързвал с Николай Бареков горчиво е съжалявал за това.

Последни новини

Общо гласували: 1

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
1 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%