ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ Е НА ОФИЦИАЛНА ВИЗИТА В СЛОВЕНИЯ

Автор: 5Gmedia , 08:45, 11 март 2019

Президентът Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Република Словения по покана на президента на страната Борут Пахор.

В президентския дворец двамата президенти ще има среща "на четири очи", ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Словения, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Сред акцентите в разговорите в Любляна ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, както и двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, туризма, културата и образованието. Президентите на България и Словения ще обсъдят перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО.

В Търговско-промишлената палата на Словения Радев и Пахор ще открият Словенско-български бизнес форум. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти.

Освен разговорите на държавния глава със словенския президент, са планирани и срещи с министър-председателя Марян Шарец и с кмета на словенската столица Зоран Янкович.

В Любляна държавният глава и съпругата му ще присъстват на прием по повод Националния празник на Република България - 3 март, даван от българското посолство в Словения за дипломатическата общност, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност.

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%