КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ЖИТЕЛИТЕ НА САМОКОВ СЕ ОПАСЯВАТ ДА НЕ СЕ СКЪСА СТЕНАТА НА ЯЗ. "БЕЛИ ИСКЪР"

Автор: 5 GmediA 09:31, 21 януари 2020

"Решението за създаване на ВиК холдинга е взето в кризисна ситуация и изглежда малко паническо, защото ражда повече въпроси, отколкото отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система. Той ще обхване 50-60% от нея. Не се решава въпросът. Големи ВиК дружества остават извън него. Няма експертиза за какво ще отидат отпуснатите 1 млрд. лева. Тези пари ги няма в бюджета". Това каза в интервю за Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя допълни, че към момента има 400 язовира са в предаварийно състояние, а 130 - с неизяснена собственост. Нинова добави, че БСП е организирала среща в всички хидроинженери, експерти и специалисти, които са участвлаи в строителството на водните съоръжения. Идеята била да се търси експертно решение на кризата в Перник. А жителите на Самоков били притеснени от възможността язовирната стена на "Бели Искър" да се скъса и да създаде проблем за цяла София.

Лидерът на БСП допълни, че проблемът с водата не е само за града, а е системен и национален.

Нинова уточни, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти. Според нея арестът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението. "Целта на вота е да намерим смислен разговор за решаване на проблема. Вотът вече има своя смисъл. Вече дава резултат. Нямаше да се предприемат всички тези мерки, които правителството предприе", каза лидерът на БСП.

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%