ЯПОНИЯ ОЧАКВА ДА ВНЕДРИ 6G МРЕЖИ ДО 2030 ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 16:09, 21 януари 2020
Източник: БГНЕС

Според неотдавнашен доклад на Nikkei, Япония е започнала да планира цялостна стратегия за технологията "след 5G" (6G), която постига скорост на комуникация, която е 10 пъти по-бърза от 5G. Тя трябва да заработи до 2030 г. В доклада се твърди, че Китай, Южна Корея и Финландия също са започнали изследвания, разработки и инвестиции в този сегмент. Япония изненадващо изостана с приемането на 5G технологията и сега се  надява да компенсират с ранен тласък към 6G.

Министерството на вътрешните работи и съобщенията на Япония ще създаде правителствено-гражданско изследователско дружество през януари под председателството на Университета в Токио Гошинджин и под прякото ръководство на министъра на общите въпроси Такао Санай. Експерти от NTT и Toshiba също ще бъдат поканени да обсъдят целите за внедряване на 6G и политиката политическата подкрепа за инициативата.

Япония твърди, че чрез използването на високоскоростна комуникационна технология „след 5G“ (6G) ще стане възможно бъдещо общество, в което отделни стереоскопични изображения се прожектират и извън конферентните зали или класни стаи, а роботите се грижат за хората.

Страната ще инвестира 2,03 милиарда долара в изследвания и разработки на 6G. Очаква се в резултат да се осигури скорост 10 пъти по-бърза от това, на което светът ще стане свидетел благодарение на 5G технологията, което звучи откровено нелепо. Неизползваните високочестотни вълни ще се използват в 6G мрежата.

Други държави също започнаха да предприемат действия насочени към следващото поколение комуникации. Китайското правителство обяви през ноември 2019 г., че ще създаде две 6G институции за научноизследователска и развойна дейност. Финландските университети и свързани с правителството институции също започнаха 6G проекти за научноизследователска и развойна дейност. В Южна Корея Samsung Electronics и LG Electronics създадоха изследователски центрове още през 2019 г.

Тагнато в: Япония , 6G
Общо гласували: 82

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
35 гласували / 42.68%
През юни
25 гласували / 30.49%
В края на годината
13 гласували / 15.85%