ТЪРГОВЦИТЕ НА ГОРИВА СЕ СЪБРАХА НА ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Автор: 5 GmediA 11:18, 22 януари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Дребни търговци на горива се събраха пред Народното събрание докато депутатите обсъждат последните промени в Закона за горивата. Днес измененията в законопроекта ще се приемат окончателно, а законът трябва да започне да работи от 26 януари.

„Това е нашата работа, с това си храним семействата, това ни е прехраната. Ако беше останал първият вариант, който приеха, ние трябваше да спрем да работим“, казва Женя Кръстева, собственик на бензиностанция във Варна, цитирана от БНР.

За да са сигурни, че лобистки интереси няма да объркат отново политическия дебат и постигнатото съгласие по текстовете от закона да бъде опорочено, Асоциацията на търговците и превозвачите на горива организират това присъствие пред Народното събрание до приемането на закона, посочи Симо Симов.

„Днес сме дошли да подкрепим приемането на новия закон, който трябва да се гласува и, който изготвихме с всички браншови организации в страната. В сегашния законопроект ги няма непреодолимите уставните капитали и банковите гаранции по 4.5 млн. лв. Тези изисквания щяха да дадат почва за развитието на монопол в сектора. В предишните текстове беше заложено даден търговец да има 10 000 газови бутилки, което е ненужно. Сега праговете са 1000 бутилки, а исканата гаранция е 120 000 лв.“, обясни пред БГНЕС председателят на Асоциацията на българските търговци, вносители, производители и превозвачи на горива Иван Кашилски.

Той припомни, че без помощта на Валери Симеонов сега са щели да протестират, а не да дойдат пред парламента, за да благодарят на депутатите за свършената работа.

Последни новини

Общо гласували: 312

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
303 гласували / 97.12%
Не
9 гласували / 2.88%
Нямам отношение
0 гласували / 0%