3 ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУСА ВЪВ ФРАНЦИЯ – БОЛЕСТТА ОБХВАЩА ЦЕЛИЯ СВЯТ

Автор: 5 GmediA 11:35, 25 януари 2020
Източник: БГНЕС

Новият коронавирус, който продължава да взима жертви, и който е силно заразен, плъзна по целия свят, предава АФП. Франция потвърди първите три случая на коронавирус в Европа- два случая в Париж и един в Бордо, съобщи Euronews. Двама от заразените са роднини, а и тримата наскоро са били в Китай.

Вероятно има и други случаи на заразени в Европа, заяви министърът на здравеопазването Агнес Бузин пред журналисти, предупреждавайки хората, които са пътували до Китай, да избягват да ходят в спешните отделения, ако имат симптоми. „В спешните отделения има вероятност да заразят други хора“, заяви Бузин, цитиран от "Фокус нюз".

Във вторник американските здравни служби обявиха първия случай на заразен в страната – мъж на 30 години, който живее близо до Сиатъл. В петък бе обявен и втори случай – става въпрос за 60 г. от Чикаго.

Естествено най-много заболели са регистрирани в Китай, в град Ухан , като до момента са потвърдени 1300 случая. Всички жертви, при които заразата е имала летален изход, са от града. Град Макао, известен хазартен център, който е изключително популярен сред туристите, също потвърди два случая на вируса. В Хонконг има пет регистрирани заболели, като трима от тях се разболяха в рамките на 24 часа.

Регистрирани заболели има още в Япония, Австралия, Малайзия, Непал, Сингапур, Южна Корея,Тайван, Тайланд, Виетнам.

 

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%