ПРОТЕСТИРАЩИ ИСКАТ ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ПОЛИЦИЯТА ГИ ГОНИ С ЛЮТИВ СПРЕЙ

Автор: 5 GmediA 15:09, 27 януари 2020
Източник: Снимка: БГНЕС

Полицията използва лютив спрей срещу протестиращи заради водната криза в Перник, които се събраха пред Министерството на регионалното министерство и поискаха оставката на правителството. 

Протестът се премести пред Министерския съвет, след като бе използван лютив спрей срещу протестиращите. Има доста пострадали хора, съобщи БНР.

Симптомите, които изпитват, са временна слепота. При някои от тях има и гадене. Може би става дума за около 30-40 души. На място пристигнаха няколко линейки, които да им помогнат. Един полицай също пострада, но не от спрея, а беше ударен по време на сблъсъците.

Беше направен опит за щурм на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Исканията на протестиращите са ясни: оставка на целия кабинет, не само заради водната криза в Перник, но и заради целия хаос в държавата. Пред МС движението е блокирано, има много повече полиция, а протестиращите са може би около 300 души.

Над 30 са пострадалите след използвания от полицията лютив спрей, съобщават от Спешната помощ.

На място са изпратени до момента шест линейки, като се насочват още. Част от пострадалите вече са откарани към Университетска болница "Царица Йоанна" в София.

След съботния протест с искане на оставки на управляващите заради водната криза, жители на Перник се събраха в центъра на София с искане за оставката правителството.

Протестиращите се опитаха да щурмуват сградата на МРРБ, но полицията ги спря. Веднага след това към министерството полетяха бутилки от минерална вода и кенчета.

Броят на протестиращите се увеличава. 

Протестът е организиран от партия "Възраждане". Пред БНР лидерът й Костадин Костадинов заяви, че създаването на ВиК холдинг не би решило проблема с водната криза в Перник:

"В момента, в който бъдат окрупнени водните дружества в страната, най-вероятно ще бъде предложено да се приватизират, което означава, че тези в момента управляващите престъпници искат да продадат и водите ни“.

Тагнато в: оставка , протест

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%