КАКВИ САМОЛЕТИ ЩЕ ИЗБЕРЕ BULGARIA AIR ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ФЛОТА СИ?

Автор: 5 GmediA 17:48, 3 февруари 2020
Източник: Снимка 5GMedia

С наближаването на пролетта Bulgaria Air обмисля следващите си стъпки, които трябва да предприеме като част от модернизацията на своя арсенал от самолети.

Според изпълнителния директор на българската авиокомпания Янко Георгиев, решение за това кои самолети Bulgaria Air иска да купи може да се случи преди лятото. Пред AIN online Георгиев каза:

„Преговорите продължават с най-малко двама доставчици на самолети. Бихме искали да постигнем намаляване на разходите и да оптимизираме процеси като обучение и поддръжка на пилоти“.

Понастоящем авиокомпанията управлява флот от четири Embraer E190s и шест Airbus A319 / 320s в мрежа от 22 дестинации в Европа, Русия и Близкия изток.

Георгиев добави: „Целта е флотът да се увеличи до евентуално 15 самолета през следващите четири до пет години“.

Увеличаването на самолетите би подпомогнало планирания растеж от Bulgaria Air на редовни полети, както и чартърни операции.

„Ние имаме доста активна програма за чартърно летене през лятото, но зимата е ниският сезон. Ние сме малка авиокомпания и не можем да си позволим да паркираме самолета си за няколко месеца, така че със сигурност ще развием бизнеса на ACMI (застраховане) и ще разнообразим модела си.

Нашият пътнически трафик нараства средно с три до четири процента годишно след приватизацията на компанията и очакваме да продължи този растеж. България става все по-привлекателна за туристите, а икономиката на страната расте", казва директорът на Bulgaria Air.

Изненадващ е фактът, че на фона на това, че почти всички авиокомпании за къси и средни полети са намалили своите оферти, Bulgaria Air оперира, използвайки бизнес модел с пълен набор от услуги, нещо, което Георгиев подчерта: „Ние сме една от малкото европейски авиокомпании, които все още предлагат борд с пълна услуга при полети на къси и средни разстояния".

Тагнато в: Bulgaria Air , самолети

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%