ПОЧИНА КИТАЙСКИЯТ ЛЕКАР, СЪОБЩИЛ ПРЪВ ЗА СМЪРТОНОСНИЯ КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 08:52, 7 февруари 2020
Източник: The Guardian

Китайският лекар, който се сблъска с властите в комунистическата страна за това, че отправи ранно предупреждение за смъртоносната епидемия, причинена от коронавируса, почина днес, съобщи агенция Bloomberg.

"В борбата срещу епидемията от новата коронавирусна пневмония, Ли Уенлианг, офталмолог от нашата болница, беше за съжаление заразен. В момента той е в критично състояние и ние се опитваме да го спасим", съобщи по-рано Централна болница в Ухан в социалните медии.

В четвъртък късно вечерта китайските медии съобщиха, че 34-годишният Ли е починал. Световната здравна организация написа в Туитър: „Ние сме дълбоко натъжени от смъртта на д-р Ли Уенлианг. Всички трябва да почетем работата, която той свърши“.

Ли беше порицан от местната полиция за „разпространение на слухове“ за болестта в края на декември, според съобщения в новините. Епидемията, която избухна по-късно в Ухан до момента е заразила десетки хиляди и убила над 630 души в Китай.

Междувременно новородено стана най-младият човек, заразен с вируса. Китай завърши изграждането на втора нова болница вчера, за да изолира и лекува новите болни пациенти и премести хората с по-леки симптоми в импровизирани карантинни центрове в спортни или изложбени зали.

Източник: БГНЕС

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
24 гласували / 64.86%
НЕ
13 гласували / 35.14%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%