МИТОВЕ ЗА 5G, В КОИТО ВЯРВАТ АВСТРАЛИЙЦИТЕ

Автор: 5 GmediA 19:00, 7 февруари 2020
Източник: БГНЕС архив

Казано по-просто, 5G е следващото поколение мобилни комуникационни технологии и е подобрение на 3G и 4G мрежата, която много хора използват сега. Новата технология вече е внедрена в цяла Австралия. Но въпреки че повечето хора вече са чували за 5G, има доста объркване относно промените, които тази нова мрежа всъщност ще внесе.

Ново проучване на Optus разкри четирите най-големи мита, в които австралийците вярват за 5G мрежата. Данните бяха оповестени от нарви Райт, директор на отдела, отговорен за 5G технологията в компанията.

МИТ 1: НЯМА ДА ГО УСЕТЯ ТОЧНО СЕГА

Докато един от всеки пет анкетирани все още не е сигурен какво е 5G, 34 на сто смятат, че това е „бъдещето на интернет“, според проучването от 1000 души. С това обаче идва идеята, че тази промяна не се отразява в момента на хората и няма да бъде от полза в близко бъдеще. Действително 5G мрежата тепърва ще допринася за усъвършенстване на бъдещите технологии,но всеки ден австралийците вече ползват предимствата на мрежата.

„5G не се отнася само до футуристични приложения като автомобили без шофьор, дронове, свързани уреди и видео холограми. 5G също е за решаване на реални проблеми с клиентите днес“, каза г-н Райт.

МИТ 2: ОБНОВЛЕНИЕТО Е СКЪПО И НЕУДОБНО

От анкетираните хора 32 на сто смятат, че надграждането до 5G мрежата ще им струва много време и пари. Когато мислите за смяна на доставчиците на домашни широколентови услуги, повечето хора вероятно си представят, че ще прекарат часове по телефона в опит да се свържат. Това несъмнено е една от най-страховитите части на смяната на доставчици, но г-н Райт каза, че Optus е измислил начин да улесни процеса. „Оптимизирайки потребителското търсене за удобство, Optus пусна plug and play 5G Home Broadband“, каза той.

„Вече можете да влезете в един от повече от 170 магазина, да закупите план за домашна широколентова връзка 5G и ако живеете в обхвата на 5G покритието ни, можете да получите достъп до домашния широколентов Optus 5G веднага.“

5G Home Broadband предлага неограничени данни за $70 на месец, което е приблизително същото като това, което другите телекомуникации таксуват за своите неограничени планове на NBN. „По отношение на скоростта имаме гаранция за удовлетвореност на клиентите от 50 Mbps, но в действителност наблюдаваме максимални скорости над 150Mbps, а за някои клиенти максимални скорости над 400Mbps“, каза г-н Райт.

„Според нашите клиенти, решаващото за покупка е, че това е Plug & Play / няма нужда от служител на компанията,, който да идва у вас, няма нужда да си вземате почивенден, няма пропуснати срещи, пробиване на стени и т.н. ”

МИТ 3: СМАРТФОНИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ ОТ 5G

След като мобилната 5G мрежа е вече налична, у дома е мястото, където потребителите биха могли да усетят най-голяма полза в момента, каза г-н Райт. „Optus води таксата за 5G Home, тъй като отваря нови възможности за австралийците чрез своя Optus 5G Home Broadband“, каза той. „Например, потребителите могат да изпитат незабавно увеличаване на скоростта на изтегляне на любимите си телевизионни серии от съществуващия си смарт телевизор.“

Друго предимство на 5G е, че задръстванията в мрежата ще имат по-малко въздействие върху скоростите, защото 5G позволява 10 пъти повече свързани устройства от 4G, до един милион на квадратен километър.

МИТ 4: АВСТРАЛИЯ ИЗОСТАВА ОТ СВЕТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА 5G

Много потребители приемат, че Австралия изостава от другите страни, що се отнася до въвеждането на 5G мрежата. Истината е, че те са една от първите държави, които разгърнаха мрежата, като много други все още обмислят новата технология. „Австралийските потребители вече се възползват от 5G с текущата средна скорост на изтегляне, изпитвана от клиентите на Optus 5G Home, от порядъка на 164Mbps (мегабита в секунда)“, каза г-н Райт.

„Optus наскоро даде на австралийците поглед върху това как може да изглежда бъдещето на 5G, с полета на първия 5G безпилотен австралийски апарат чрез своята мрежа.“

Тагнато в: 5g мрежа , Австралия
Общо гласували: 81

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
34 гласували / 41.98%
През юни
25 гласували / 30.86%
В края на годината
13 гласували / 16.05%