СЕМЕЙСТВО ОТ ЧИКАГО ОЗДРАВЯ ОТ НОВИЯ КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 19:34, 7 февруари 2020
Източник: БГНЕС архив

Семейството от Чикаго, което заболя от коронавирус, днес е било изписано от болница Hoffman Estates. Още няколко дни те ще останат под карантина в дома си, съобщава bg-voice.com

От медицинския център St. Alexius съобщиха, че двойката е била откарана в дома си от екипи на Центъра за контрол и превенция на болестите и на Департамента по обшествено здраве на Илинойс.

Болницата публикува изявление, в което двамата пациенти пишат: „Въпреки че беше неприятна ситуация, грижите и услугите, които получихме бяха страхотни. Всички бяха много любезни и много авторитетни. Това беше най-добрият опит в здравеопазването, който някога сме имали, но определено се радваме да се приберем и да върнем живота си в норма.“

Жената, която е около 60-годишна, беше първият случай на коронавирус, докладван в Илинойс. Тя беше пътувала до Ухан в края на декември и се върна в САЩ на 13 януари.

Скоро след като й беше поставена диагноза коронавирус, съпругът й също започна да проявява симптоми на заболяването, а след това даде и положителен тест.

Здравните власти съобщиха, че той не е пътувал до Китай. Диагнозата на съпруга е първият случай на предаване на коронавирус от човек на човек в САЩ.

 

Тагнато в: коронавирус , САЩ
Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
24 гласували / 64.86%
НЕ
13 гласували / 35.14%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%