ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ ИЗОЛИРАТ ХОРА, ЗА КОИТО СЕ ПОДОЗИРА, ЧЕ СА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУСА

Автор: 5 GmediA 13:17, 10 февруари 2020
Източник: 5GMedia

Великобритания съобщи, че потвърдените случаи на коронавирус в страната са се удвоили до осем. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок пък обяви новия китайски вирус за "сериозна и непосредствена заплаха", което делегира допълнителни правомощия на правителството да изолира хора, за които се подозира, че са заразени.

НАД 40 000 СА ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ КОРОНАВИУРСА В КИТАЙ, ЖЕРТВИТЕ СА 908

"Здравният министър декларира, че разпространението или предаването на новия коронавирус представлява сериозна и непосредствена заплаха за общественото здраве. Засилваме нашите регулации, за да можем да държим хората в изолация за тяхна собствена безопасност и ако специалистите по обществено здраве смятат, че тези хора могат да представляват риск за разпространение на вируса до други членове на обществото. Мерките, очертани в тези регламенти, се считат за ефективно средство за забавяне или предотвратяване на по-нататъшното предаване на вируса", се посочва в изявление на британският департамент за здравеопазване и социалните грижи.

Всичките нови четири случая са свързани с предварително потвърден с вирус британски пациент във Франция и бяха идентифицирани от служители на общественото здравеопазване, работещи по проследяване на възможните случаи.

Общо гласували: 83

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
35 гласували / 42.17%
През юни
25 гласували / 30.12%
В края на годината
14 гласували / 16.87%