18 ГОДИШНИЯ ЕДМОНД НАЗАРЯН Е НА ФИНАЛ, С ПОДВИГ В РИМ

Автор: 5 GmediA 10:33, 11 февруари 2020
Източник: bul-wrestling.org

Едмонд Назарян сътвори истински подвиг на европейското първенство по борба в Рим и ще се бори за златен медал утре. 18-годишният българин направи обрат от 0:5 и тушира представителя на Азербайджан Елданиз Азизли, който е №1 в Европа и света за 2018-а година. 

Азизли започна много агресивно схватката и Назарян бе принуден да се защитава, което доведе до точка за пасивност и партер. Последваха две чисти пренасяния и 4 точки в полза на фаворита от Азербайджан, а първата част завърши при резултат 5:0 в негова полза.

Назарян обаче показа уникалната си техника и изравни за 5:5 още в началото на втората част, а 31 секунди преди края прикова тялото на Азизли до тепиха и го тушира за удоволствие на зрителите в "Пала Пеликоне". 

"Не трябва да имаш страх, като излизаш да се бориш. Трябва да усъвършенстваш това, което си правил на тренировките. Бориш се спокоен и уравесен", коментира Назарян веднага след победата си на полуфинал.

Едмонд започна турнира с две експресни победи с технически туш срещу норвежеца Сноре Лунд и италианеца Джовани Френи. Тези два двубоя продължиха по-малко от една част - само минута и 28 секунди.

На финала 18-годишният българин ще срещне Виталий Кобалоев (Русия). 

Общо гласували: 16

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
10 гласували / 62.5%
Не
6 гласували / 37.5%