ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ: БОРИСОВ ДА СЕ РАЗПЛАТИ С ДПС И ДА ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Автор: 5Gmedia , 16:13, 12 март 2019

Бойко Борисов не е спирал да управлява с ДПС. Всеки път при липсата на кворум премиерът търси и получава тяхната подкрепа, за която се разплаща, но твърди, че не иска подкрепата на ДПС. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски на брифинг в центаралата на "Позитано 20".

По думите му, по-почтено би било коалиционна връзка да се гради на базата на договори, а не на задкулисни договорки. Свиленски призова премиерът да се разплати с БСП и да се отива на предсрочни избори, „защото от това управление никой няма интерес в тази държава“.

Свиленски посочи законопроектите, внесени от новата коалиция ГЕРБ-ДПС-Воля-ОП през последните две седмици: Изборният кодекс - с отмяна на преференциите, вероизповеданията - с опрощаване на данъци, осигуровки и задължения основно на едно вероизповедание, Законът за концесията - с ограничаване възможността за преразглеждане на концесията и вероятна възможност за бъдещия концесионер да съди българската държава. Той припомни, че този закон е бил променян няколко пъти по повод концесията на Летище „София“. „Не знам тези законотворци, които пишат в министерствата, не си ли дават сметка- колко пъти променят един и същи закон за една и съща сделка“, каза още Георги Свиленски.

Той обясни, че МС внася Закона за концесиите, който променя единствено желанието на бъдещите концесионери на Летище „София“ да бъдат защитени техните интереси, ако следващо управление отмени концесията. „Това, което БСП е заявила нееднократно, потвърждаваме и днес – когато БСП дойде на власт, концесията на Летище „София“ ще бъде отменена“, категоричен е депутатът.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%