ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА: ПОКАНИХМЕ ПОСЛАНИК МУСТАФА НА СЛЕДВАЩО НИ ДЕЛО, ДА ВИДИ ШЕФА НА СЪДИЯ МИТАЛОВ

Автор: 5 GmediA 14:32, 17 февруари 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която получи 20-годишна присъда на първа инстанция, покани посланика на САЩ Херо Мустафа да присъства на следващото заседание по делото срещу нея и Биляна Петрова, за да се запознае с функционирането на "нашата правова държава".

Ето какво написа преди дни във Фейсбук Иванчева:

"Приятели,
☎️Искам да споделя, че вчера (става въпрос за 13 февруари) се свързах с посолството на САЩ, с молба да бъдем приети от посланик г-жа Мустафа (с Биляна Петрова и адвокатите ни). Така от първо лице може да разкажем как мафията - Прокуратура и Съд в синхрон действат агресорски и безскрупулно.
Обещаха ми да се обадят. Как ще постъпят - ще разберем дали е само куртоазна ПР акция! За нас ще е ясна индикация дали наистина искат да помогнат на българския народ в битката му с корумпираната политическа и съдебна върхушка, за даването на международна гласност на беззаконията ставащи в родината ни.

🗽В биографията на г-жа Херо Мустафа пише, че „Притежава богат лидерски и междуведомствен опит, с широка ангажираност по въпросите на енергийната сигурност, принципите на правовата държава и антикорупцията”.

👨‍⚖️В тази връзка сме ѝ подготвили една нестандартна покана за събитие. Виждаме от медиите, че дамата е много дейна в българския светски, културен и социален живот. Ние ще я поканим на съдебното заседание на 20.03, на което ще бъдат заключителните пледоарии и ще се реши съдбата ни, лично да види какво става с правосъдието ни, как функционира то, как бива използвано като инструмент за терор срещу активните граждани. Да види шефа на съдия Миталов - „персона нон грата” за Америка – съдията по нашето дело. Да види как се осъждат хора без реални доказателства, само със скалъпени такива, показания и усещания на офшорен бизнесмен и близките му.

👉Искрено се надяваме, че поне от професионално любопитство ще уважи нашата покана и ще се увери лично как функционира нашата „правова” държава".

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%