ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ Е ПОТВЪРДИЛ УЧАСТИЕТО СИ В ТЪРЖЕСТВАТА В МОСКВА НА 9 МАЙ 2020 ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 18:12, 18 февруари 2020
Източник: БГНЕС

От Кремъл официално съобщиха, че по инициатива на българската страна е проведен телефонен разговор между президентите Румен Радев и Владимир Путин. Двамата са обсъдили редица актуални въпроси в руско-българското сътрудничество с акцент върху изпълнението на проекти в енергийния сектор.

По време на разговора българският президент Румен Радев е потвърдил участието си в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война, пише още Кремъл.

Румен Радев e отбелязал и че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като е предложил покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата, допълват от българското президентство.

Припомняме, че в края на януари Радев потвърди пред медиите, че има покана за тържествата. "Да, имам покана от президента Путин, но още не съм отговорил и не искам да спекулирам преди да изпратя своя отговор", заяви тогава Радев. "Не желая да се спекулира по темата преди да съм го дал".

Общо гласували: 19

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
13 гласували / 68.42%
НЕ
6 гласували / 31.58%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%