ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ПОСЕТИ ХАСКОВО, ЗА ДА СЕ СРЕЩНЕ С УЧЕНИЧКАТА НЕЛИ ГЕНОВА

Автор: 5 GmediA 13:45, 21 февруари 2020
Източник: Американско посолство

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа пътува до Хасково, за да се срещне с ученичката от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ Нели Генова. Момичето е лауреат на конкурс по програмата „Посланик за един ден“ . Нели мечтае да бъде дипломат, а срещите ѝ с Херо Мустафа я мотивират да осъществи мечтата си.

 

„За мен е голяма чест да бъда тук днес и искам да подчертая, че причината за това е тази изключителна жена Нели Генова, която е част от посолството“, заяви в Хасково американският посланик.

„За мен е чест, че си размених днес мартеници с учители и ученици с надеждата новата година да донесе щастие и късмет на всички и е една красива традиция в знак на приятелство“, подчерта Мустафа. Тя добави, че културата е прозорец към нацията, показва много за страната, хората и нейната история. „България има дълга история, затова съм горда да бъда тук и за мен това е възможност да покажа респект, а също и да науча много за тази невероятна страна“, каза още Херо Мустафа.

Нели придружи посланик Мустафа на официално посещение при кмета на града Станислав Дечев. Американският първи дипломат заяви, че е очарована от Хасково и с удоволствие ще посети отново града. Станислав Дечев покани Нейно превъзходителство на Събора за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

Кметът благодари на Нейно превъзходителство за помощта на Европейското командване на американската армия за Хасково. Благодарение на тази помощ две детски градини в Хасково са ремонтирани и обновени. Кметът подчерта, че в момента усилията му са насочени към стимулиране и привличане на инвестиции.

Херо Мустафа подари на Станислав Дечев подаръци с лични послания. Нейно превъзходителство получи от кмета на Хасково кристална статуетка на Света Богородица.
Преди да отпътува от Хасково посланик Херо Мустафа бе изненадана от срещата си със семейството на Нели Генова.

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 50%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
3 гласували / 37.5%
Не, може да се заразя
1 гласували / 12.5%