ПЕРНИШКАТА БОЛНИЦА ОСТАНА БЕЗ ПЕДИАТРИ. ДАВАТ БЕЗПЛАТНИ КВАРТИРИ ЗА ЛЕКАРИ

Автор: 5Gmedia , 08:53, 14 март 2019

Ръководството на общинската болница в Перник е предприело отчаяни мерки, за да привлече педиатри в лечебното заведение, като им предлага безплатни квартири, за да започнат работа в детското отделение. Детските лекари масово напускат болничните заведения в града.

В момента в педиатрията на МБАЛ "Рахила Ангелова" работят трима титуляри– педиатри и един специализант. Изискванията от НЗОК са  за  четирима лекари със специалност и минимум 6 други.

Неотложният кабинет на детското отделение в МБАЛ-Перник може да бъде закрито до няколко месеца, съобщи zapernik.com, позовавайки се на директора на болницата Анатоли Митов. Причината е, че в отделението липсват специалисти, а педиатрите с частни кабинети не желаят да дават дежурства. Началникът на отделението д-р  Евтимова също е подала молба за напускане, като мотивът й е прекомерна работа, натовареност и неприсъща заетост.

Припомняме ви, че лекари от Враца и Варна подадоха вече оставките си. Всички работещи в рентгеновото от деление в многопрофилна болница „Христо Ботев“ във Враца подадоха оставка и отделението вече е затворено. От 7 април Очната болница във Варна ще затвори врати, защото целият персонал подаде оставка. Причините за оставките и в двете лечебни заведения са лоши условия на труд и липса на кадри.

Тагнато в: Перник , педиатри

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%