ВЛОШАВА СЕ СЪСТОЯНИЕТО НА МЪЖА С КОРОНАВИРУС В "ПИРОГОВ". НЯМА НОВИ СЛУЧАИ НА ЗАРАЗАТА

Автор: 5 GmediA 10:17, 12 март 2020
Източник: Снимка БГНЕС

Има сериозно влошаване в състоянието на мъжа с коронавирус в “Пирогов”. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС. В Пирогов в 12 ч. тази нощ се е наложила интубация на мъжа и върви от тежко към критично състояние, той е на апаратна вентилация вече, съобщи още Мутафчийски.

136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице – седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка, добави Мутафчийски.

ПОЧИНА ЖЕНАТА ОТ СОФИЯ, ДИАГНОСТИЦИРАНА С КОРОНАВИРУС

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция – 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.

В Габрово и Плевен болните с коронавирус са добре, във фаза на възстановяване са.

По отношение на коронавируса се изискват строги мерки за безопасност на персонала, противоепидемични и хигиенни мерки, каза още Мутафчийски.

Тагнато в: коронавирус

Последни новини

Общо гласували: 38

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Да, напълно
15 гласували / 39.47%
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 39.47%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.42%