COVID-19 ПОКОСИ И ДИАМАНТЕНАТА ЛИГА НА ЛЕКАТА АТЛЕТИКА

Автор: 5 GmediA 11:18, 18 март 2020

Диамантената лига, вече с официално име Wanda Diamond League, вече е покосена от коронавирусът. Календарът на най-голямата комерсиална верига в леката атлетика ще бъде променен заради световната криза, причинена от пaндемията COVID-19. 

Събитията трябваше да се състоят в Доха на 17 април, Шанхай на 16 май, както и в още един китайски град, който щеше да бъде обявен на 9 май. 

Организаторите се надяват да са готови за среща в Шанхай на 13 август. Все още не са обявени нови дати за останалите две срещи, но те ще могат да се проведат след финала на Диамантената лига в Цюрих през септември.

„Решението е взето в тесни консултации с организационните комитети, местните власти и ръководните органи в спорта“, написаха организаторите. 

Влизането в Катар е забранено за не малък брой държави и правителството забрани всякакви национални и международни прояви в срок от 30 дни, за сега. Въпреки че в Китай епидемията премина своя пик и броя на заболелите намалява, подготовката за Диамантените лиги е била стопирана за няколко седмици, а ограничението за пътувания и все още затворените граници правят невъзможно организирането на състезание от високо ниво.

Общо гласували: 68

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
30 гласували / 44.12%
През юни
22 гласували / 32.35%
В края на годината
9 гласували / 13.24%