ББР ДАРЯВА РЕСПИРАТОРИ И ОБОРУДВАНЕ НА БОЛНИЦИ В НАЙ-БЕДНИТЕ РАЙОНИ НА СТРАНАТА

Автор: 5 GmediA 10:37, 19 март 2020

Три нови респираторни апарати получава болницата във Враца, съобщава БНР.

Изпълнителният директор на МБАЛ "Христо Ботев" д-р Петър Керемедчиев посочи, че дарението е от Българската банката за развитие и се очаква да пристигне до няколко дни .

От ръководството на най-голямото лечебно заведение в областта са поискали от Министерството на здравеопазването още осем апарата, които също се очакват. В момента в МБАЛ "Христо Ботев" разполага с 15 респиратора, които обаче са недостатъчни. По тази причина от ръководството на болницата искат да ги увеличат.

На въпрос на OFFNews смята ли ББР да подкрепи и други болници от институцията отговориха, че парични средства за закупуване на респиратори, тестове за COVID-19 и консумативи са били дарени още на болници от някои от най-бедните региони в страната. Това са МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ - Лом, МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ - Ловеч, МБАЛ „Св. Петка“- Видин, УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ - Плевен и МБАЛ „Канев“ – Русе.

Епидемията COVID-19 активира българския бизнес, който още в първите дни на извънредното положение, обявено от правителството, направи дарения за болници и фондове. Повечето здравни заведения у нас имат сериозна нужда от закупуване на животоспасяваща апаратура, с която да се борят с коронавируса и всеки един лев дарение би им бил полезен.

Общо гласували: 80

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
34 гласували / 42.5%
През юни
24 гласували / 30%
В края на годината
13 гласували / 16.25%