ЦЕНАТА НА МАН ЮНАЙТЕД ПАДНА С 1 МИЛИАРД ПАУНДА

Автор: 5 GmediA 15:17, 19 март 2020

Стойността на Манчестър Юнайтед се е сринала с космическия един милиард британски лири, след като фондовата борса се срина след „избухването” на коронавируса в световен план.Целият футболен свят, включително Висшата лига и Шампионската лига, е отложен, тъй като пандемията COVID-19 помете света и вече има над 7900 смъртни случая.

Това има драматично влияние върху фондовия пазар, като стойността на Юнайтед се понижи до два милиарда паунда. Преди малко повече от месец английският клуб бе оценяван на стойност три милиарда британски лири, но след пандемията цената на акциите падна до малко над 9,92 паунда към понеделник, пише Standartnews.com. В началото на годината една акция на „червените дяволи” се котираше на стойност 16,53 лири.

През последната година има постоянен интерес от саудитски принц, като собствениците на Юнайтед отсякоха, че са готови да се разделят с отбора, ако някой заплати три милиарда паунда. Това би отбелязало сензационна печалба за американските бизнесмени. Саудитският принц Мохамед бин Салман бе спряган сериозно за придобиването на Нюкасъл Юнайтед, но според Shields Gazette интересът към „джордитата” е спрял. Медията твърди, че принцът е обърнал внимание отново на „червените дяволи”, които са по-примамлив клуб според него, отколкото отбор, борещ се за своето оцеляване в елита на Англия. Фамилия Глейзър, която е собственик на Манчестър Юнайтед, ще иска около три милиарда паунда за своя клуб. Бин Салман планираше да предложи 3,5 млрд. паунда за Ман Юнайтед преди 18 месеца, но тогава американците признаха, че не искат да продават на каквато и да е цена. 33-годишният Бин Салман заема втория най-висок държавен пост в Саудитска Арабия. Съществува и малка вероятност саудитският принц да придобие само една част от акциите на един от най-богатите и популярни футболни клубове в света. Общото богатство на Мохамад бин Салман е оценено на над 964 милиарда евро.

Общо гласували: 69

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
30 гласували / 43.48%
През юни
23 гласували / 33.33%
В края на годината
9 гласували / 13.04%