БЕЗ АВСТРАЛИЯ И КАНАДА НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ, АКО СЕ ПРОВЕДАТ ПО ПЛАН

Автор: 5 GmediA 12:06, 23 март 2020

Канада и Австралия обявиха, че няма да изпратят свои спортисти на олимпийските игри в Токио, ако те се проведат по план.

Към този момент Игрите са планирани между 24 юли и 9 август. Снощи президентът на МОК Томас Бах заяви, че в рамките на четири седмици той и Бордът на организацията трябва да вземат решение какво ще се случи с тях.

"Олимпийският комитет на Канада, Параолимпийският комитет, правителството на страната, Комисията на спортистите и националните спортни федерации стигнаха до това тежко решение- да не изпращаме състезатели на олимпийските и паралимпийските игри. Получихме информация, че МОК разглежда различни варианти и ще бъдем благодарни, ако Игрите бъдат отложени", се казва в изявлението, което е разпратено до медиите.

Австралия е следващата страна, която заяви, че няма да участва.

"Олимпийският комитет на Австралия проведе интернет-конференция с участието на хората от изпълнителния комитет. Единодушно стигнахме до заключение, че отборът не може да бъде събран заради постоянно променящите се условия у нас и зад граница. Ние смятаме, че Игрите няма как да започнат през юли", се казва в изявлението на Олимпийската централа на Австралия. 

Общо гласували: 68

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
30 гласували / 44.12%
През юни
22 гласували / 32.35%
В края на годината
9 гласували / 13.24%