ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ КЛУБНИ ТУРНИРИ БЯХА ОФИЦИАЛНО ОТЛОЖЕНИ

Автор: 5 GmediA 10:47, 24 март 2020

УЕФА отлага за неопределено време финалните мачове в Шампионската лига и Лига Европа, които трябваше да се изиграят съответно на 30 май в Истанбул и на 27 май в Гданск. Финалът в женската Шампионска лига също е отложен. От УЕФА обявиха, че анализират внимателно опциите за определяне на нови дати.

И двата турнира бяха прекъснати в 1/8-финалната си фаза. От европейската централа обясниха, че двубоите от евротурнирите ще бъдат подновени едва при разрешение от здравните власти.

Съществува възможността с цел намаляване на броя на мачовете, евротурнирите да имат финална четворка с полуфинали по един мач на неутрален терен. Президентът на ФИФА Джани Инфантино призна, че кризата с коронавируса може да доведе до значителни промени и реформи във футбола и занапред.

"Без паника, нека погледнем реалността - ще играем, когато това е възможно, без да излагаме на риск здравето на футболистите. Здравето е на първо място, после идват другите неща", заяви швейцарецът. 

"Бихме могли да реформираме световния футбол, като се върнем крачка назад. С различни формати. По-малко турнири, но по-интересни. Може би по-малко тимове, но по-балансирано. По-малко мачове, за да предпазим здравето на играчите, но по-оспорвани.", допълни Инфантино пред Gazzetta dello Sport.

Висшата лига отново започна да проучва варианта да завърши сезона при закрити врати заради пандемията от коронавирус. Шефовете на най-гледаното първенство в света се надяват мачовете да се подновят в началото или средата на май, за каквато дата се заговори на срещата им в четвъртък. И колкото и да е вярно, че футболът без фенове е нищо, телевизиите също имат право, защото са си платили, и то прескъпо, за възможността да излъчват Висшата лига. Атмосферата по стадионите далеч няма да е същата, но трябва да признаем, че футбол пред празни трибуни е много по-добре, отколкото без футбол изобщо

Общо гласували: 69

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
30 гласували / 43.48%
През юни
23 гласували / 33.33%
В края на годината
9 гласували / 13.04%