КИТАЙ ИМА 67 ВНЕСЕНИ СЛУЧАИ НА COVID-19 И НИТО ЕДИН ВЪТРЕШЕН

Автор: 5 GmediA 10:38, 26 март 2020
Източник: Нова телевизия

Китай не е регистрирал в четвъртък нито един нов случай от местен произход, но здравните служители обявиха още 67 внесени случая на коронавирус, съобщава АФП.

Регистрирани са и 6 смъртни случая, включително пет в град Ухан, люлката на епидемията в Китай, според официалния доклад.

Сред приоритетите на страната, от която започна световната пандемия през декември, днес е да избегне завръщането от чужбина на Ковид-19 върху нейната територия.

В резултат, на всеки, който влезе в Китай, се налага карантина от 14 дни, независимо от държавата, от която пристига. А в Пекин карантината трябва да се провежда на определени места и за сметка на новопристигащите.

Общо 541 т. н. „внесени“ случаи на заразяване бяха идентифицирани в Китай, според Министерството на здравеопазването, по време, когато страната изглежда до голяма степен овладя епидемията.

Знак за това подобрение: след два месеца блокада заради коронавируса, провинция Хубей, чиято столица е Ухан, започна в сряда да отворя своите врати, затворени от края на януари.

Провинцията, която има повече от 50 милиона жители, бе най-тежко засегната от епидемията, при която починаха близо 3 300 души в Китай, от над 80 000 случая на заразяване.

Някои летища и гари в провинцията са отворени отново. Но училищата остават затворени за момента.

Последните ограничения за транспорта ще бъдат премахнати в Хубей в петък, с изключение на Ухан, който ще трябва да изчака до 8 април.

Източник: БГНЕС

Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
13 гласували / 65%
НЕ
7 гласували / 35%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%