СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕ ХВАЛИ С УСПЕШНО ИЗПИТАНИЕ НА СВРЪХТЕЖКА РАКЕТНА СИСТЕМА

Автор: 5 GmediA 09:40, 30 март 2020
Източник: Архив

Севернокорейските военни са провели изпитания на свръхтежка многозарядна система за изстрелване на ракети, предаде централната телеграфна агенция на страната. То е имало за цел да потвърди тактическите и техническите характеристики на пусковата установка и е преминало успешно. Предвижда се в най-скоро време системата да бъде на въоръжение в подразделенията на севернокорейската армия.

Вчера Южна Корея съобщи, че е засякла изстрелването на две ракети над Японско море. Те са били изстреляни от района на град Вонсан, в източната част на КНДР. Според японски правителствени източници те не са достигнали до изключителната икономическа зона на страната, като далечината на полета им е била 230 километра.

Въпреки резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, забраняващи на Северна Корея каквито и да било изпитания на балистични ракети, това е четвъртото изстрелване на ракета от севернокорейските военни през последния месец.

На 2 март бяха изстреляни няколко балистични ракети с малък обсег. На 9 март Северна Корея изстреля три ракети към Японско море. Те прелетяха около 200 километра на височина от 50 километра над морското равнище без да достигнат изключителната икономическа зона на Япония. На 21 март бяха изстреляни още две ракети. Те прелетяха около 410 километра на височина до 50 километра.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%