ПРОКУРАТУРАТА ВЪЗЛОЖИ НА МОСВ ДА ИЗВЪРШИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПРОВЕРКА НА ТЕЦ „БОБОВДОЛ“

Автор: 5 GmediA 19:31, 31 март 2020
Източник: БГНЕС

Върховната административна прокуратура възложи на министъра на околната среда и водите в 15-дневен срок лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" и да представи обобщен доклад.

Министърът на околната среда и водите ще проверява изпълнени ли са изискуемите условия за горене на отпадъци и дали в инсталациите се горят именно такива. Освен това ще се проверява дали са монтирани пречиствателни съоръжения - филтри, автоматични системи за извършване на собствени непрекъснати измервания.

Министърът на околната среда и водите следва лично да провери и да докладва:

- изпълнени ли са изискуемите условия за горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД и дали в инсталациите на същия се горят само и единствено такива съобразно издаденото комплексно разрешително;

- монтирано ли е предвиденото в комплексното разрешително оборудване /пречиствателни съоръжения - филтри , автоматични системи за извършване на собствени непрекъснати измервания и т.н.

- съответства ли фактическото състояние на ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД на всички условия залегнали в комплексното разрешително.

Емил Димитров бе извикан в Софийска градска прокуратура в понеделник заради сигналите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“.

Екипи на икономическа полиция и Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите са влезли тази сутрин на проверка в ТЕЦ "Бобов дол". Причината е съобщение от централата, че в ТЕЦ-а отново се горят отпадъци. Проверката е под надзора на прокуратурата.

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%