ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ: НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ХОДИ НА ЦЪРКВА, А ВСЪЩНОСТ НЕ Е И РАЗРЕШЕНО!

Автор: 5 GmediA 10:26, 4 април 2020

Призоваваме всички български граждани да не възприемат великденските празници и Цветница като празници. Не е време за празници! Изобщо не е време за празници! Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг, цитиран от БГНЕС.

Не си правете никакви регистрации в хотели, защото ще имате сериозен проблем, там ще се заразите. Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите. Останете вкъщи и със своето семейство без да се събирате, а с тези, които живеете, по някакъв начин си отбележете празника. Не е нужно да се ходи, всъщност не е и разрешено”, заяви още Мутафчийски.

498 РЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В БЪЛГАРИЯ, НАЙ-МАЛКИЯТ ПАЦИЕНТ Е НА 1 ГОДИНКА

Генералът подчерта, че мерките дават добри резултати. „Ние в момента се катерим бавно нагоре. Смятаме, че мерките, които са взети са отражение точно на това бавно катерене и с това, че здравната ни система може да поеме всички случаи, които са необходимо да бъдат хоспитализирани. Имаме плавно покачване на броя, намираме се все още на път към качване на броя на случаите, по никакъв начин не може да говорим, че сме преодолели някаква опасност, това са наивни разсъждения и са безотговорни разсъждения”, посочи той.

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%