ГОВОРИТЕЛ НА БОРИС ДЖОНСЪН: ПРЕМИЕРЪТ Е „КЛИНИЧНО СТАБИЛЕН“

Автор: 5 GmediA 18:08, 8 април 2020
Източник: Архив

Британският премиер Борис Джонсън днес е „клинично стабилен“, но остава в интензивното отделение. Той се повлиява от лечението на усложненията от причиняваното от новия коронавирус заболяване Ковид-19, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Здравният министър на Великобритания Едуард Аргар повтори същото, което от кабинета на Джонсън уверяват – че министър-председателят се намира в „добро настроение“ и състоянието му е стабилно. Борис Джонсън остава в лондонската болница „Сейнт Томас“, където беше хоспитализиран в неделя, а ден бе по-късно бе преместен в интензивното отделение. Аргар уточни пред „Скай нюз“, че на Джонсън му е прилагана кислородна терапия, но не се е налагала белодробна вентилация.

Британският премиер Борис Джонсън ще се възстановява най-малко два месеца. Експерти твърдят, че той няма да се върне на работа поне до лятото, информира Daily mail. Пациентите, преминали през интензивно лечение, както Джонсън, остават на легло около две седмици.

Състоянието на Джонсън постави управлението на страната в патова ситуация, тъй като няма ясен механизъм кой поема ръководството при невъзможност на премиера. Тази сутрин бе поставен и въпросът за отговорността за ядрените кодове на Обединеното кралство.

На въпрос на Би Би Си дали външният министър Доминик Рааб е получил ядрените кодове, докато Джонсън се лекува, началникът на канцеларията на правителството Майкъл Гоув отбеляза: "Налице са добре разработени планове за действие."

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%