ХАКНАХА ПРОФИЛИТЕ НА ХИЛЯДИ СЛУЖИТЕЛИ В СЗО, КОИТО СЕ БОРЯТ С КОРОНАВИРУСА

Автор: 5 GmediA 17:10, 22 април 2020

Анонимни активисти пробиха защитата на хиляди профили на служители в организации, които продължават да се борят активно с коронавируса. Базата данни включва приблизително 25 хил. акаунта, включващи имейл адреси и пароли, предаде digital.bg.

Засегнатите потребители са част от Световната здравна организация (СЗО), Gates Foundation, Wuhan Institute of Virology, World Bank, US National Institutes of Health (NIH), както и US Centers for Disease Control and Prevention (CDC),

Информацията вече е публикувана в интернет от представителите на неизвестната групировка хакнала профилите и се използва за разпространение на конспиративни теории онлайн. Нито една от засегнатите организации все още не е потвърдила за инцидента.

Публикация на Washington Post уточнява, че базата данни е открадната от сървърите на шестте организации.

Все още няма групировка от хакери, която да поеме отговорност за кибератаката. Независимо изследване на SITE Intelligence Group - американски регулатор за онлайн тероризъм и екстремизъм показва, че първоначално информацията е споделена в групи на неoнацисти и след това е споделена от 4chan в други популярни платформи в интернет като Pastebin и Twitter, съобщава BusinessInsider, цитиран от "19 минути".

Тагнато в: хакери , СЗО

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 80%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
1 гласували / 20%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%