КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ НА ИЗХОДИТЕ НА СОФИЯ И ИЗНЕРВЕНИ ШОФЬОРИ

Автор: 5 GmediA 10:05, 1 май 2020
Източник: Vesti.bg

Шофьори с непопълнени декларации, изнервени, правещи се, че не са разбрали разпоредбите на полицията, затрудняват работата на КПП-тата. Има случаи и на неподчинение от стана на пътуващите, стана ясно от брифинга на КАТ.

Граждани не посочват причина, заради която трябва да напуснат София. От пръв поглед се виждало кой лъже и кой не, според КАТ. Продължава да не се допускат коли, които идват, за да приберат близки от летището.

„Трафик от денонощието има. През него са излезли около 40 000 автомобила. Върнатите автомобили са около 3 000 до 4 000 коли. По статистика върнатите граждани са около 7-8 000”, посочи Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел “Пътна полиция” в СДВР.

На КПП-тата полицаите преценяват кого да проверят за алкохол, като непрекъснато се отклоняват автомобили за проверка според преценката на проверяващите полицаи. „В декларациите, които гражданите оставят на КПП-тата с мотива, че отиват на работа, трябва да е подаден номер на управителя на фирмата, като колегите звънят за проверка, – не винаги, но в повечето случаи“. Има и брутални случаи на опити за минаване, но хора, отиващи на почивка, няма да бъдат пропускани.

Тагнато в: опашки КПП

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%